IZOZKI TAILERRA
Uda garaia iristear dago eta beroarekin batera izozkiak jatea gustatzen zaigu. Animatuko zarete zuen izozkiak egitera? Hona hemen errezeta erraz eta gozo batzuk!
Txokolazteko etxeko izozkia
Osagaiak:
Nola prestatu txokolatezko etxeko izozkia:
Banilazko etxeko izozkia

Osagaiak:
Nola prestatu banillazko etxeko izozkiak:
Oreoko etxeko izozkia
- 500 ml esnegain, muntatzeko
- 350 g txokolate beltz
- 120 ml esne
- 50 g azukre
Nola prestatu txokolatezko etxeko izozkia:
Txokolate beltzaren laurden bat gorde eta kubo txikietan zatitu. Gainontzeko txokolatea birrindu eta bol ertain batean gehitu. Gehitu esnea eta jarri maria bainuan, ondo urtu eta nahastu arte. Utzi hozten 10 minutuz.
Gehitu esnegaina eta nahastu txokolate urtuarekin eta azukrearekin nahasketa homogeneoa lortu arte.
Gehitu txokolate zatiak. Estali eta izoztu zortzi orduz. Noizean behin izozkailutik atera eta pixka bat birrindu, izozte maila handiegia izan ez dezan. Gustura zerbitzatu.
Banilazko etxeko izozkia

Osagaiak:
- Esne kondentsatuko ontzi 1.
- Banilla naturaleko esentzia koilarakada bat.
- 500 ml esnegain, muntatzeko.
Nola prestatu banillazko etxeko izozkiak:
Bol ertain batean, gehitu esne kondentsatua eta banilla esentzia. Esnegaina gehitu eta irabiatu muntatu arte. Modu geldo eta jarraituan nahastea, trinkotasun homogeneoa eta koiperik gabea lortzeko asmoarekin. Bota nahasketa ontzi batean, eta estali film garden batekin. Gutxienez bost orduz izoztu.
Noizean behin, izozkailutik atera eta txiki-txiki egin pixka bat, izozkailutik ezberdina den izozketa maila batera irits ez dadin. Gustura zerbitzatu.
Oreoko etxeko izozkia
Osagaiak:
- 500 ml esne gain likido, muntatzeko
- 100 ml ezti
- 12 pixa gaileta
Nola prestatu pixa egiteko etxeko izozkia:
Hagaxkak dituen irabiagailu elektriko batean, esnegaina abiadura txikian muntatu. Esnegaina ondo ibiltzeko trikimailu on bat gatz pittin bat gehitzea da. Eztia poliki-poliki integratzea, eztia behar bezala nahasten joan dadin.
Pixa egiteko gailetak zatitu eta nahasketari gehitu. Zatitzeko maila mahaikideen gustuaren araberakoa izango da. Estali eta izoztu zazpi orduz. Gustura zerbitzatu.
TALLER DE HELADOS
La época estival está a punto de comenzar y con el calor nos gusta comernos helados. ¿Os animáis a hacer vuestros propios helados? Aquí compartimos con vosotras y vosotros unas recetas muy sencillas.
Helado casero de chocolate
Ingredientes:
Cómo preparar un helado casero de chocolate:

Ingredientes:
- 500 ml de nata para montar
- 350 g de chocolate negro
- 120 ml de leche
- 50 g de azúcar
Cómo preparar un helado casero de chocolate:
Reservar un cuarto del chocolate negro y trocearlo en cubos pequeños. Rallar el resto de chocolate y agregarlo a un bol mediano. Añadir la leche y colocar a baño maría hasta que se funda y mezclen perfectamente.
Dejar enfriar durante 10 minutos. Agregar la nata y mezclar con el chocolate fundido y el azúcar hasta conseguir una mezcla homogénea. Agregar los trozos de chocolate. Tapar y congelar durante ocho horas.
Sacar del congelador de vez en cuando y machacar un poco, para que no alcance demasiado grado de congelación. Servir al gusto.
Helado casero de oreo

Ingredientes:
- 500 ml de nata líquida para montar
- 100 ml de miel
- 12 galletas de oreo
Cómo preparar un helado casero de oreo:
En una batidora eléctrica con varillas, montar la nata a baja velocidad. Un buen truco para que la nata se monte bien es agregar una pizca de sal. Integrar la miel lentamente, dejando que esta se vaya mezclando a la perfección.
Trocear las galletas oreo y agregarlas a la mezcla. El grado de troceado dependerá del gusto de los comensales. Tapar y congelar durante siete horas. Servir al gusto.
Helado casero de vainilla
Ingredientes:
- 1 bote de leche condensada.
- 1 cucharada de esencia de vainilla natural.
- 500 ml de nata para montar.
Cómo preparar helados caseros de vainilla:
En un bol mediano, agregar la leche condensada y la esencia de vainilla. Agregar la nata y batir hasta montarla.
Mezclar de manera lenta y continua, con la intención de conseguir una consistencia homogénea y sin grumos. Verter la mezcla en un recipiente, tapándola con un film transparente. Congelar durante al menos cinco horas.
De vez en cuando, sacar del congelador y machacar un poco, para que no alcance un grado de congelación, diferente al del helado. Servir al gusto.
Comentarios
Publicar un comentario