ARROZEKO BOLAK / BOLAS DE ARROZ
Beharrezko materiala: arroza, puxikak, edalontzi bat, 33 cl-ko botila bat, artaziak eta inbutu bat.
Nola egin: Lehenik eta behin, edalontzia arrozaz beteko dugu, beti kantitate berdina hartuta (90-100 gramo inguru); ondoren, inbutua erabiliz botilan botako dugu.
Puztu apur bat puxika bat eta botila-lepoan jarri. Botila biratuz gero, betegarria puxikara igaroko da. Dena igarotzen denean, atera egingo dugu botila. Ondoren, puxikaren muturra ebaki, eta arroza erakusten duen zuloa dugu.
Azkenik, muturra ebaki ostean, beste puxika bat jarriko da gainean, aurreko zuloa estaltzeko. Erresistentzia handiagoa emateko, puxika gehiago jartzeko aukera dugu.
Material necesario: arroz, globos, vaso, botellín, tijeras y embudo.
Como hacer: Primero llenamos el vaso con el arroz; tomando siempre la misma medida, unos 90 o 100 gramos, y los vertemos en el botellín con la ayuda del embudo.
Inflamos un poco un globo y lo ponemos en el cuello (de la botella).Dando la vuelta pasamos el relleno al globo. Y sacamos la botella. Luego cortamos el pitorro del globo y nos queda un agujero mostrando el arroz.
Finalmente, previo corte de pitorro, montamos otro globo encima, cubriendo sobretodo el agujero del anterior. Podemos poner los globos que queramos para darle más resistencia.
Comentarios
Publicar un comentario