GAZTELEKU ZERBITZUA SUKALDARITZA TAILERRA - TALLER DE COCINA

 

ZU ZEU SUKALDARI

SUKALDARITZA TAILERRA - TALLER DE COCINA

CUPCAKE ETA ENTSALADA

Anima zaitez eta atera zure barneko sukaldaria!
¡Anímate y saca el chef que levas dentro!



Cupcake

Osagaiak / Ingredientes

• 140 g azukre / 140 g de azúcar

• 115 g gurin bigun / 115 g de mantequilla blanda

• 2 arrautza ertain / 2 huevos medianos

• 150 g irin / 150 g de harina

• Koilarakadatxo bat legamia kimiko errasa (Royal motakoa, 7 g inguru) / 1 cucharadita rasa de levadura química (tipo Royal, unos 7 g)

• 1/2 koilarakadatxo sodio bikarbonato / 1/2 cucharadita de bicarbonato de sodio

• 125 g gazta igurzteko (Philadelphia motakoa) / 125 g de queso para untar (tipo Philadelphia)

• Gatz pixka bat / una pizca de sal

• 1 koilarakadatxo banilla-esentzia / 1 cucharadita de esencia de vainilla


Prestaketa / Elaboración

1. Errezeta prestatu baino 2 ordu lehenago aterako dugu gurina hozkailutik. Katilu batean, hagaxka-irabiagailu bat erabiliz, gurina muntatuko dugu (bigun egon behar du) azukrearekin, gatzarekin eta banilla-esentziarekin, krema ondo puztu bat lortu arte. / Sacamos la mantequilla de la nevera unas 2 horas antes de preparar la receta. En un cuenco, usando una batidora de varillas, montamos la mantequilla (que tiene que estar blanda) con el azúcar, la sal y la esencia de vainilla, hasta obtener una crema bien inflada.

2. Arrautza bat gehituko dugu aldi berean, beti irabiatuz. / Añadimos un huevo a la vez, siempre batiendo.

3. Irina eta legamia bahetu eta orean sartuko ditugu, eta pixka bat irabiatuko dugu nahasteko. / Tamizamos la harina y la levadura y las incorporamos a la masa, y batimos un poco para mezclar.

4. Azkenik, gazta gehitu eta irabiatuko dugu ore leun eta homogeneo bat geratu arte. / Por último agregamos el queso y batimos hasta que nos quede una masa lisa y homogénea.

5. Kapsulak magdalenetarako molde batean jarriko ditugu eta orearekin erdiraino beteko ditugu. / Disponemos las cápsulas en un molde para magdalenas y las llenamos hasta la mitad con la masa.

6. Aurrez berotutako 175 ° -180 ° C-tan labekatuko dugu 15 minutuz. Prest dauden jakiteko, erdian zotz batekin klik egingo dugu; garbi ateratzen bada, labetik kendu dezakegu. / Horneamos en el horno precalentado a 175°-180°C por unos 15 minutos. Para saber si están listos pinchamos uno en el centro con un palillo, si sale limpio podemos retirar del horno.

7. Kapsulak moldetik kendu eta hozten utziko ditugu. / Retiramos las cápsulas del molde y dejamos enfriar.

Hona hemen guk egindako saiakera / Aquí podéis ver como nos ha quedado





Entsalada
Osagaiak / Ingredientes

•Letxuga ½, bi koloretakoa. / ½ lechuga de dos colores

• Errukula-poltsa ½. / ½ bolsa de rúcula.

• Piper erreen poto ½ tiretan. / ½ bote de pimientos asados en tiras.

• Kipula bat. /1 cebolla.

• Koilarakada bat azukre. / 1 cucharada de azúcar.

• Oliba-olioa. / Aceite de oliva.

• Ozpina. / Vinagre.

• Gatza. /Sal.

Prestaketa / Elaboración

1. Tipula garbitu eta juliana eran moztuko dugu. Erregosi olio eta gatz pixka batekin. Kolorea hartzen duela ikusten dugunean, azukrea bota eta karamelizatzen utziko dugu. / Limpiamos la cebolla y la cortamos en juliana fina. La ponemos a pochar con un poco de aceite y sal. En el momento que veamos que coge color echamos el azúcar y dejamos caramelizar.

2. Letxuga hostoak ondo garbitu eta zatituko ditugu. / Lavamos bien las hojas de lechuga y troceamos.

3. Entsalada-ontzi batean jarriko ditugu eta errukula gehituko diogu. /  Las ponemos en una ensaladera y añadimos la rúcula.

4. Gainean piper erreak jarriko ditugu. / Ponemos por encima los pimientos asados en tiras.

5. Epeldu ondoren, tipula gehituko dugu. / Agregamos la cebolla una vez templada.

6. Onduko dugu. / Aliñamos.


Hona hemen guk egindako saiakera Aquí podéis ver como nos ha quedado




Jolastuko zara? Partekatu gurekin emaitza gaztegunedigitala@gmail.com helbidean 
¿Te animas? Comparte con nosotros/as el resultado en la dirección gaztegunedigitala@gmail.com


Comentarios